Club Social “Rat Penat” a Sitges

El projecte neix de la necessitat d’ampliar l’actual Club Social Rat Penat arrel de l’augment significatiu del nombre de socis. La propietat requereix, doncs, d’uns espais més grans però alhora polivalents per poder-se adaptar a les seves necessitats canviants. Partint d’aquesta premissa, es decideix concentrar tots els serveis de distribució fixa en el temps (escala, zones humides, emmagatzematge, despatxos) en una franja lateral, alliberant la planta i donant flexibilitat als espais de distribució canviant (bar-cafeteria, estar, jocs, aules) al llarg de la vida útil del Club Social.

 

Una sèrie de murs continus generen les directrius principals de tots els espais del Club Social, tant interiors com exteriors, ubicat a l’extrem sud de la parcel·la. La planta superior genera uns porxos de profunditat variable que, juntament amb els murs directors, faciliten la transició entre els espais interiors i exteriors. Una gran Plaça Pública és el nexe d’unió entre el nou Club Social, les Piscines i les Pistes Esportives.

 

El seu programa funcional es desenvolupa en dos nivells. En la planta d’accés s’ubiquen les diferents àrees de relació, distribuïdes estratègicament en un únic espai obert, flexible i polivalent. Cadascuna de les activitats interiors està vinculada a un pati, entès com la seva prolongació cap a l’exterior: l’Accés, el Bar-Cafeteria, el Jocs i els Serveis. En la planta superior s’ubiquen diverses àrees polivalents, possibilitant la creació d’espais més privatius però mantenint la flexibilitat del projecte.

 

Més informació: 005.08 Projecte Bàsic

Situació

Les Botigues de Sitges, Barcelona

Superfície

5.390,00 m²

Projecte

2008

Promotor

Club Social Rat Penat, S.L.

Imatges

© EQUINOX Barcelona