Reforma d’un Habitatge a Monistrol

El local original, sense ús, és un espai buit i diàfan, sense pavimentar, amb una única divisió interior que separa el garatge de la resta. L’accés a la planta superior es realitza de forma independent a través de la façana principal.  L’accés a la planta inferior només es possible a través d’una escala exterior situada a la terrassa de Planta Baixa.

 

El programa funcional del nou habitatge es desenvolupa en aquests dos nivells. En la planta d’accés, a cota del Carrer Pla, s’ubica l’àrea de descans amb les dues habitacions principals que comuniquen amb una terrassa privada i un bany. En la planta inferior s’ubica l’àrea de relació vinculada a un pati interior privat, entès com una prolongació de l’estança cap a l’exterior: a peu de jardí i obert a la muntanya de Montserrat es situen les estances de dia, un únic espai que dóna forma a la cuina, l’estar i el menjador.

 

La comunicació vertical entre ambdues plantes es realitza a través d’una escala de dos trams. L’escala fa les funcions de pati interior i configura l’espai alliberant ambdós costats de la planta, permetent l’entrada de llum natural i generant relacions visuals entre les diferents estances.

 

Més informació: 003.08 Projecte Executiu

Situació

Monistrol de Montserrat, Barcelona

Superfície

146,35 m²

Projecte

2008

Construcció

2009 - 2011

Promotor

Particular

Constructor

Construcciones Martínez

Aparellador

Josep Emili Puig Soler

Fotografies

© SERRAN i MORA arquitectes