Reforma d’un Habitatge a Vilanova

El projecte consisteix en la reforma interior d’un habitatge, sense afectació estructural, situat en la planta àtic d’un edifici residencial construït l’any 1967 al barri de Mar de Vilanova i la Geltrú. El pis a reformar, caracteritzat per la seva planta rectangular amb un única crugia molt estreta (4,00 metres de llum) i molt llarga (14,60 metres de profunditat), disposava d’un petit estar-menjador amb accés directa a una terrassa orientada al carrer Llibertat (Nord-Est), però la resta de les estances (dues habitacions, bany i cuina amb accés directe a un safareig exterior) estaven il·luminades a través de dos patis de llums. Aquesta distribució generava un passadís llarg i fosc que restava molta superfície útil a l’habitatge, d’aproximadament 50 m².

La distribució general es manté, però els espais es maximitzen a través de diverses estratègies que comparteixen els mateixos objectius: màxim aprofitament de la llum natural i ampliació (visual i física) de l’espai habitable mitjançant l’eliminació del llarg passadís com a tal. Per aconseguir-ho, la cuina s’integra a l’estar-menjador i totes les estances s’obren completament al passadís substituint les portes batents estàndards dels nous dormitoris per grans fulles corredisses que desdibuixen els límits entre el distribuïdor i les estances privades.

A nivell constructiu, s’introdueix una nova estructura de fusta que agrupa les dues portes corredisses d’accés als dormitoris i el moble-prestatgeria del rebedor. Els materials triats són de tons clars i es redueixen al mínim: el paviment es resol amb un terra laminat de 140x20 cm, el acabats verticals es pinten de color blanc per maximitzar la llum natural i el mobiliari fix del rebedor és de fusta tricapa d’avet.

Més informació: 074.19 Projecte Executiu

Situació
Vilanova i la Geltrú, Barcelona

Superfície
58,50 m²

Projecte
2019

Construcció
2020

Promotor
Particular

Constructor
Reformas SUASNABAR

Fotografies
© Adrià Goula Photo

Footer
Nosaltres

SERRAN i MORA és un despatx d’arquitectura especialitzat en construcció i rehabilitació sostenible. Som grans defensors de la fusta i la utilitzem de manera generalitzada com a eina per reduir l’impacte mediambiental dels nostres projectes.

Informació

Copyright All Rights Reserved ©
2021 SERRAN i MORA arquitectes

Scroll to Top