Habitatge Unifamiliar Aïllat a Breda

La tipologia volumètrica de l’habitatge dóna resposta a la forma triangular de la parcel·la, ubicada en un lloc privilegiat als peus del Montseny. Una sèrie de murs continus generen les directrius principals de tots els espais de l’habitatge, tant interiors com exteriors, que s’articulen al voltant d’un pati central. La coberta genera uns porxos de profunditat variable que, juntament amb els murs directors, faciliten la transició entre les estances principals i els espais exteriors enjardinats.

El seu programa funcional es desenvolupa en dos nivells. En la planta d’accés s’ubica la major part del mateix format per l’estar, la cuina-menjador, el rebost, el safareig, l’aparcament, dues habitacions i un bany. Cada activitat interior està vinculada a un pati privat associat, entès com una prolongació de l’estança cap a l’exterior: Estar, Menjar, Descansar. Sota la coberta s’amaguen les estances d’àmbit més privat: l’estudi, el dormitori principal i un segon bany.

L’estratègia perquè la casa sigui energèticament eficient es basa en reduir el seu consum mitjançant un bon aïllament de l’envolupant de l’edifici i una bona gestió, per part de l’usuari, dels guanys i pèrdues de calor. Principalment s’han treballat els sistemes passius com són la disposició d’un pati interior central, que afavoreix la ventilació creuada i funciona com un mecanisme de regulació tèrmica, i l’organització del programa funcional d’acord amb l’orientació solar més favorable per aconseguir el nivell de confort satisfactori per a l’usuari.

Més informació: 002.07 Projecte Executiu

Situació

Breda, Girona

 

Superfície

247,65 m²

 

Projecte

2007 - 2008

 

Construcció

2008 - 2010

 

Promotor

Particular

 

Constructor

Construccions Pau Ortega

 

Aparellador

Andreu Álvarez Mesa

 

Fotografies

© SERRAN i MORA arquitectes

Footer
Nosaltres

SERRAN i MORA arquitectes és un estudi d’arquitectura especialitzat en la rehabilitació i restauració sostenible, dirigit per Judit Serran Ventura i Xavier Mora Cubino, amb una sensibilitat especial per la conservació del patrimoni existent i de la tradició constructiva.

Informació

Avís Legal
Política de Privacitat i Cookies
Més informació sobre les Cookies
Copyright All Rights Reserved ©
2020 SERRAN i MORA arquitectes

Scroll to Top