Edifici Plurifamiliar a Vilanova

El projecte consisteix en la construcció d'un edifici plurifamiliar d'habitatges amb estructura de fusta contralaminada (CLT) situat al barri Centrevila de Vilanova i la Geltrú.

El CLT (Cross Laminated Timber) és un sistema constructiu resultant de la unió de taulers o làmines de fusta en capes perpendiculars que permet assolir grans dimensions (fins a 12,00 m de llargada x 4,00 m d'alçada). En els seus inicis es va utilitzar per a la construcció d'habitatges unifamiliars de baixa alçada, però a causa de la seva gran rigidesa i resistència s'ha convertit en una opció ascendent per construir edificis de gran alçada. Les seves principals característiques són la rapidesa (temps d’execució increïblement curt, on la inversió de temps es basa principalment en el disseny), la prefabricació (totes les peces es fabriquen a taller amb maquinària especialitzada i després es transporten i munten in situ, això permet planificar cada peça al mil·límetre però no és possible realitzar ajustos en obra), l’aïllament (les làmines CLT poden tenir un gruix d’entre 51 i 297 mm, el que permet aconseguir un aïllament excepcional), l’estalvi (estalvi en la fonamentació gràcies a la lleugeresa de l’estructura, estalvi de mà d’obra gràcies a la rapidesa d’execució, minimització de residus i errors) i els acabats (suporta qualsevol tipus d'acabat exterior, però també existeixen panells CLT per anar vistos).

Situació
Vilanova i la Geltrú, Barcelona

Superfície
554,40 m²

Projecte
2020

Promotor
Particular

Imatges
© Bside Visuals

Footer
Nosaltres

SERRAN i MORA és un despatx d’arquitectura especialitzat en construcció i rehabilitació sostenible. Som grans defensors de la fusta i la utilitzem de manera generalitzada com a eina per reduir l’impacte mediambiental dels nostres projectes.

Informació

Copyright All Rights Reserved ©
2021 SERRAN i MORA arquitectes

Scroll to Top